Mangler i en sød og dejlig familiehund, som er god til at lege med de mindste i familien? Hvis det er tilfældet, er det en god idé at læse lidt om den lille hunderace med det lange navn: cavalier king charles spaniel. Den lille hund har mange egenskaber, som gør den til den helt ideelle familiehund. 

Et roligt sind

En spaniel vil gerne være omkring de mennesker, der er tæt på den. Den foretrækker rolige stunder med de mennesker, den har tillid til. Hvis du for eksempel sætter dig i sofaen for at se tv, vil den lille hund nyde at gøre dig selskab. Det rolige sind og dens tendens til at putte sig i sofaen gør den til en god familiehund, og børnene vil uden tvivl elske, at hunden er så tillidsfuld og kontaktsøgende.

God til børn

De fleste børn elsker hunde, og de vil uden tvivl også elske den lille Spaniel. Hvis barnet tilbringer tid med hunden, både med leg og rolige stunder i sofaen, hvor hunden måske finder på at lægge sig i barnets skød, vil det skabe meget stærke tillidsbånd mellem dem.

Det er vigtigt at huske, at hunden, som alle andre hunde, skal opdrages til at være sammen med børn. Omvendt skal børnene også lære at acceptere hundens grænser. For eksempel er det klogt at lære børnene, at de ikke skal forstyrre hunden, når den spiser. Læs mere om hvordan man tilvænner sin spaniel til at være sammen med børn på https://cavalier-king-charles-spaniel.dk/.

Lavt aktivitetsniveau

En spaniel har et lavt aktivitetsniveau, og små gåture i nabolaget er nok til at dække dens behov for motion. Det er praktisk, for både hundens lille størrelse og behovet for små gåture gør det let for børnene i familien at gå ture med den.