FAQs

Ofte Stillede Spørgsmål.

For hvor meget giver bedsteforældre i dåbsgave?

Det kommer an på, hvad I har tænkt jer at give. Det vigtigste er, at gaven er noget, der betyder noget for jer, og som forældrene også bliver glade for. Hvis I prismæssigt ligger på mindst 500 kroner, kan I ikke gå galt i byen.

Hvad giver bedsteforældre i dåbsgave?

Man giver ikke noget til en baby, men til et menneske, der på et tidspunkt bliver voksent. En typisk gave ville være en indgraveret sølvske, et stykke personlig kunst eller andet ekstraordinær pynt, som man ellers ikke lige får eller køber selv.

Hvorfor hedder det bedsteforældre?

Bedsteforældre er et gammelt dansk ord. ’Bedste’ skal ikke forstås sådan, at de er bedre end barnets forældre, men bare at de er gode, i ordets gamle betydning. Der kan dog være noget om, at bedsteforældre er dem, der rigtig kan forkæle barnet.

Hvad er bedsteforældre?

Bedsteforældre er nogens forældres forældre. Hvis dit barn får et barn, er dette barn dit barnebarn. Bedsteforældre kaldes typisk enten bedstefar og bedstemor eller farfar og farmor eller mormor og morfar. Bedsteforældre er et ord, der både kan dække over moderens og faderens forældre.

Hvem arver efter bedsteforældre?

Det kommer naturligvis an på, hvad bedsteforældrene skriver i deres testamente. Typisk vil arven fordeles mellem børnene, mens enkelte ting kan være særligt tilegnet børnebørn. Når børnene dør, vil arven jo alligevel gå videre til deres børn.

Hvad giver man bedsteforældre i julegave?

Det findes der ikke et rigtigt svar på. Det handler om at kende dem som mennesker og vide, hvad de bliver glade for. Fra små børn bliver alle bedsteforældre glade for noget hjemmelavet, en tegning eller andet. Fra større børn og voksne bliver de glade for en god bog eller lignende.

0/50 ratings