Der er mange der hver dag forundres over udviklingen – og med rette. Alt er i rivende fart og forandring, og et sted hvor man virkelig lægger mærke til det, er på børneområdet. Børneopdragelsen og forholdet til det at have børn i det hele taget har ændret sig markant de sidste 50 år. Tag bare et konkret eksempel som en pusletaske. Ordet blev først kendt i Danmark i 1939, men har så sent som for 20 år siden indeholdt noget helt andet end den gør i dag. 

Dog har de 4 ting du skal have i pusletasken som nybagt mor ikke ændret sig synderligt alene af den grund, at spædbørn og kvindekroppe ikke har ændret sig markant de sidste mange, mange år. Pusletasken er, med rette, fokuseret på barnets behov. Men med tiden er der også kommet større fokus på nybagte mødres behov. Så hvordan ville en pusletaske rettet mod en nybagt mor se ud?

Pleje til madkasserne

Amning er en hård opgave, og derfor skal brysterne værnes om! Først og fremmest skal der selvfølgelig være ammeindlæg i pusletasken, og gerne rigeligt af dem, men i høj grad også lanolinsalve til ømme brystvorter, og eventuelt en ekstra top til når uheldet er ude. En varmedunk til brysterne, for at holde dem varme, kan også være en god idé at have med.

Alkoholfrie drinks

Før i tiden var det normalt at tilbyde nybagte mødre en øl, men det er der ikke noget af længere. Men hvorfor skal mødre ikke forkæles med en længe ventet drink? Der findes adskillige alkoholfrie alternativer, så sådan en kan der sagtens blive plads til.

Blødt og behageligt tøj

Ligesom babyen fortjener det blødeste, reneste bomuld, gør mødrene det i høj grad også. Pak derfor det hyggeligste, mest behagelige og løstsiddende tøj der findes – og sørg for et ekstra par af det hele. Hvis kun det bedste er godt nok til den lille, så fortjener moren selvfølgelig det samme.

Underholdning

Vi går så meget op i, at børnene ikke må kede sig, men hvem tænker på en mor der ammer i mange timer om dagen? Derfor må det være af allerhøjeste prioritet også at pakke underholdning til mor. Det kan være fysiske ting som bøger eller blade, eller det kan være gode lydbøger og podcasts downloadet og klar til lytning.