Vi er ret afhængige af vores hørelse. Ikke nok med at vi bruger den til at kommunikere, men vi bruger den også til at opleve verdenen, til at slappe af og til at hygge os. Deltager vi i selskaber så kan man komme til at føle sig udenfor, ekskluderet og mere alene blot fordi man ikke kan følge med.

Yderligere vil vores problem også irritere andre. De skal gentage sig om og om igen. Hvis du hører musik eller ser tv, så bliver det gjort ekstremt højt og de vil være tvunget til at skrue ned. Det leder til at du atter ikke kan høre, men nu kan folk da være i rummet og fører samtaler… som du heller ikke kan høre.

Anerkende et problem

Det kan være svært at skulle anerkende at hørelsen er begyndt at svigte. Man er stædig. Man har hørt perfekt gennem hele sit liv. Det er noget værre sludder at det er hørelsen den er galt med. Nej! Det er dem der taler for lavt… og mumler… 

På den måde er det nemmere at kaste skylden hen på andre. Det har aldrig været nemt at anerkende når vi pludselig får sådanne problemer. Det store problem er blot at jo længere vi udskyder det, desto længere tid vil vi også lide under det. 

Måske er der også en anden bekymring? At et høreapparat vil virke irriterende at have i. Dog findes der mange leverandører og producenter i dag. Det betyder at du kan få flere forskellige slags høreapparater og har større chance for at finde nogle i din smag.

Hop ind og kig på Signia webshop. Webshops er generelt blevet gode steder at skaffe overblik. Signia er samtidig en af de virksomheder med mange års erfaring bag sig. De har haft tiden til at udvikle deres produkter sådan så du kan få det bedste ud af et nyt høreapparat.

Gammel Musik

Tilbage til den lydlige verden

Med et høreapparat får du lov at komme tilbage til en meget sanselig verden. Du kan være i kontakt med familie og venner. Du deltager atter i de store arrangementer. Det er nogle af de steder hvor du stærkest har bemærket forskellen.

Dog er verdenen langt større end blot familieselskaber og musik. Vi nyder lige så meget lyden af vores natur. At tage en stille vandretur om søndagen gennem den lokale skov, er en afslappende måde at komme ud på. Med hørelsesbesvær har du sikkert misset nogle af de idylliske lyde der bor i skoven. 

Lyde som når vinden passerer igennem trækronerne. En fugl der synger i den ene ende af skoven og en anden der svarer den. Bevægelser i krat og buskat der fortæller dig at noget er herinde. Lyde er det der beviser at skoven er levende. Uden dem vil du se træstammerne som høje bjælker, og bevares kan du nyde de flotte farver, men du får ikke den komplette vare fra skoven uden at have lydene med.