Rigtig mange går og drømmer om at et medlem i kernefamilien skal være et kæledyr. Det er ikke så underligt da dyr generelt har en beundringsværdig loyalitet; de fungerer som en glædelig støtte, en sjælden kærlighedsbombe med en betagende personlighed.

En større andel af dem, som drømmer om et kæledyr, går og drømmer om en hund. Hunde er skønne skabninger; de er gode vogtere og kan derfor skabe en tryggere stemning for deres ejere. Det er med andre ord ikke svært at forstå at mange ønsker at have en hund i hjemmet.

Nye ejere og udendørs arealer

Men hunde har også et behov. Det kan være vigtigt at forstå sit kæledyrs signaler. I modsætningen til os mennesker, så kan hunde kun kommunikere via bjæf eller kropssprog. Så når du endelig har stuetrænet din hund, vil det begynde at være op til dig at forstå dens sprog. 

Bjæffer den ved døren fordi den har set et postbud gå forbi udenfor, eller prøver den at fortælle dig at naturen kalder? Det kan være svært at sige hvilken af dem det er. Hunden kan ligeledes være så overgiret at den laver mærker i døren. 

Sådan nogle ting kan være forstyrrende. Hvis du kommer hjem efter en lang dag på jobbet, så har du ikke brug for at hunden står og kradser i døren eller strinter på dørmåtten. Dernæst kommer hvor trættende det er, hvis det også forekommer efter gåture, hvor man kommer hjem og er ekstra træt.

Praktisk kontrol

Heldigvis findes der mange løsninger på dette problem. I de hede sommertider vil man alligevel have en åben dør for at få frisk luft ind, og her kan hunden vælge at løbe ud i haven og have det sjovt, gøre hvad der skal gøres og gå ind igen når behovet er der.

Men allerede ved sensommeren kan det være meget tvivlsomt at temperaturen holder. Hvis du dog ønsker at undgå problemet som sæsonerne går, så kan du klikke her og få nogle gode løsninger. Med de rette løsninger gør du det nemmere for dig at have hund, men du gør det også nemmere for hunden at være hund.

Når der er styr på så enkle ting, begynder man at have det fantastiske hverdagsliv med hunden som en blid perle i familien. Med lethed kommer en øget afslapning og det øger kvaliteten på hyggen betydeligt!