Vil du tage dine børn med i haven? Det er skønt at nyde naturen sammen, og det er noget, som børnene vil have mange gode minder fra i fremtiden. Mennesker har brug for naturen, og det er intet mindre end luksuriøst, at vi kan have vores eget stykke af naturen lige i baghaven.

Gren med æbler

Leg og sjov

I den perfekte børnevenlige have skal der være plads til, at man kan lege. Leg er en vigtig del af børnenes hverdag og udvikling, så selvfølgelig skal det også tages med udenfor. Der må hjertens gerne være gynger og legehuse, men vigtigst af alt skal der være noget græsplæne, hvor børnene kan boltre sig på. Her kan de rode rundt med hinanden, spille bold, tage deres legetøj med ud nyde hinandens selskab. Det kan styrke børnenes bånd til hinanden, samtidig med at de kan lege trygt.

Naturens mirakler

Haven skal også fungere som grobund til børnenes respekt for og fascination af naturen. Derfor kan det være en rigtig god idé med planter, der giver jer afgrøder. På den måde kan de se, at naturen er ansvarlig for deres mad, og det er en vigtig lektion for mennesker i alle aldre. Du kan for eksempel plante frugttræer i haven med lækre frugter, som hele familien kan nyde sammen. Det er sjovt at gå og plukke æbler sammen, som I kan spise som de er, lave til æblemost eller æblekage. Det lægger op til mere hygge og særlige aktiviteter sammen som familie.

Dejlige dage sammen

Selvfølgelig er der også mange andre ting i haven, der kan styrke jer som familie. Hvis I har havemøbler, kan I nyde sommerens måltider udenfor i hinandens selskab, hvor der hverken er fjernsyn eller andre skærme, der kan distrahere jer. Med haven kan I alle sammen være til stede i nuet og blot nyde, at I er til, og I er sammen.

Naturen er vigtig for mennesker i alle aldre

Mennesker har brug for naturen; længere er den ikke. Tag dine børn med udenfor, og nyd, at de kan lege blandt planter og træer. Naturen har meget at byde på; tag dine børn i hånden, og vis dem, hvad der gemmer sig i baghaven.